Moderne, aluminium kozijnen zijn een prima optie om uw huis een moderne uitstraling te geven. Maar hoe kiest u de juiste kozijnen voor uw budget? We helpen u op weg met 6 zaken waar u rekening mee moet houden wanneer u aluminium kozijnen gaat kopen. 

Steeds meer mensen kiezen voor aluminium kozijnen. Zeker bij moderne woningen is dit type kozijn erg in trek. Kozijnen zijn heel belangrijk voor de uitstraling van een woning, daarom is het slim om van tevoren even stil te staan bij de materiaalkeuze en het type kozijn voor uw woning en niet simpelweg voor de goedkoopste optie te kiezen.

 

 

Waarom zijn aluminium kozijnen een goede keuze?

Aluminium kozijnen hebben verschillende voordelen ten opzichte van kozijnen van ander materiaal. Daarbij is het belangrijk om u te realiseren dan het aluminium dat vandaag de dag gebruikt wordt heel anders is dan het aluminium van jaren geleden. De kozijnen zijn lichtgewicht en veelzijdig, maar wel ontzettend duurzaam; een aluminium raamwerk zal niet kromtrekken, roesten of wegrotten. Bovendien heeft het goede isolatiewaarden én is het 100% recyclebaar. Eenmaal geplaatst vergen aluminium kozijnen weinig onderhoud en heeft u er jarenlang plezier van!

Aluminium kozijnen kopen: wat kost dat?

De prijs van aluminium raamwerken verschilt natuurlijk ontzettend en is afhankelijk van uw voorkeuren én de afmetingen. Toch kunnen we wel iets zeggen over de kosten waar u mee te maken krijgt als u aluminium kozijnen gaat kopen in vergelijking met andere materialen. Kunststof kozijnen zijn over het algemeen iets goedkoper dan raamwerken van aluminium, terwijl u voor houten kozijnen (afhankelijk van het type hout), weer iets meer kwijt bent.

Aluminium vs. hout en kunststof

Zoals gezegd zijn aluminium kozijnen meestal duurder dan kunststof varianten, maar iets goedkoper dan hout. Een groot voordeel van aluminium is dat dit type kozijn niet gaat werken naarmate de tijd verstrijkt. Bovendien zijn aluminium kozijnen duurzamer dan de meeste kunststof varianten. Een andere reden waarom mensen aluminium kozijnen kopen is de moderne look die het de woning geeft. Het materiaal is strak en stijlvol en omdat het beschikbaar is in verschillende kleuren is het in vrijwel ieder (modern) interieur in te passen.

Ultradunne zichtlijnen

Zichtlijnen zijn de zichtbare delen van een raamkozijn en als u aluminium kozijnen gaat kopen heeft u de meeste vrijheid om zelf te kiezen hoeveel of juist hoe weinig zichtlijnen u wilt in uw woning. Hoe dunner de zichtlijnen, hoe meer raam er overblijft en hoe meer uitzicht u dus hebt. Maar dikkere zichtlijnen kunnen ook heel geschikt zijn, mits dit bij de stijl van uw woning past. De nieuwste aluminium kozijnen hebben de dunst mogelijke zichtlijnen. Wilt u dus optimaal van uw raam genieten, dan kan aluminium wel eens een geschikte keuze zijn.

In welke kleuren zijn aluminium kozijnen beschikbaar?

Aluminium is beschikbaar in vrijwel alle kleuren, waardoor u ultieme vrijheid hebt om een kleur kozijnen te kiezen die past bij uw woning én inrichting. Bovendien is het soms mogelijk om de binnen- en buitenkant van het kozijn in een andere kleur te leveren. Hierdoor heeft u binnen bijvoorbeeld een felgekleurd raamkozijn, terwijl u vanaf buiten een donkergrijs kozijn heeft dat perfect past bij de stijl van uw woning.

Kan ik mijn aluminium kozijnen zelf schilderen?

Hoewel het niet hetzelfde strakke resultaat geeft als wanneer het in de fabriek gebeurt, is het wél mogelijk om uw aluminium raamwerken zelf te schilderen. Zorg wel dat het kozijn goed schoon is en gebruik een primer voor het beste resultaat.

Bij aluminium kozijnen kopen komt meer kijken dan alleen het vergelijken van de prijs. Zo kunnen kwaliteit en levertijden ontzettend verschillen. Goedkopere kozijnen kunnen soms lange tijd op zich laten wachten, wat bij de bouw of verbouw van uw woning voor vertraging op andere vlakken kan zorgen. Hou hier rekening mee bij de aanschaf.

Heeft u vragen over de aanschaf van aluminium kozijnen of andere soorten raamwerk? De experts van Allbest Kozijnen staan voor u klaar.

Contact

Onze klantenservice is tijdens openingstijden bereikbaar per e-mail: info@allbest-kozijnen.nl

Neem contact met ons op