+31 (0)85-0043288      info@allbest-kozijnen.nl

offerte
Offerte aanvragen

De verschillende soorten kozijnen

Kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten: kunststof, aluminium en hout. Wilt u nieuwe kozijnen laten plaatsen, maar weet u niet welk materiaalsoort het meest geschikt is voor uw woning? Allbest Kozijnen legt het u graag uit. Onze vakmensen hebben veel ervaring met het plaatsen van kozijnen en leggen u en informeren u graag over de voor- en nadelen.

Houten Kozijnen Venlo

Kunststof kozijnen

Vaak zien we dat mensen kiezen voor kunststof kozijnen door het onderhoudsvrije karakter. Logisch, want kunststof kozijnen zijn eenvoudig schoon te maken, hoeven niet geschilderd te worden en gaan jarenlang mee. Maar dat is niet het enige voordeel van kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen zijn erg goed geïsoleerd en zijn erg duurzaam. Ideaal om te besparen op uw stookkosten. Ook draagt een kunststof kozijn bij aan de veiligheid van uw woning. De kunststof kozijnen van Allbest Kozijnen zijn SKG-gecertificeerd en worden geplaatst met inbraakwerend hand- en sluitwerk.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden steeds populairder door hun industriële, stijlvolle en moderne look. Maar dat zijn niet alle redenen natuurlijk. Zo trekt een aluminium kozijn door de gladde afwerking weinig vuil aan waardoor u deze minder vaak hoeft schoon te maken. Ook bieden aluminium kozijnen de beste isolatie tegen de kou en tegen geluid. Goede isolatie zorgt uiteindelijk ook voor een verandering in de portemonnee vanwege de besparing op stookkosten.

Houten kozijnen

Houten kozijnen zorgen voor een klassieke uitstraling van uw woning. Het grote voordeel van houten kozijnen is dat u vrijwel elke kleur kunt kiezen die u dan ook maar wilt. In tegenstelling tot kunststof en aluminium kozijnen hebben houten kozijnen veel onderhoud nodig. Als u uw houten kozijnen niet goed onderhoud, gaat het hout rotten en biedt het niet meer de juiste bescherming. Houten kozijnen gaan met goed onderhoud tegenwoordig jarenlang mee en kunnen door een likje verf mee veranderen met het uiterlijk van uw woning.

Alles op een rijtje

Het is een hoop informatie. Om het u overzichtelijk te maken, zet Allbest Kozijnen alles op een rijtje met de onderstaande tabel.

Kunststof kozijnen

Wanneer kozijnen vervangen moeten worden wordt er vaak gekozen voor kunststof kozijnen. Onze VEKA kozijnen bieden kwaliteit en duurzaamheid voor een scherpe prijs.

 • Duurzaam materiaal

 • Onderhoudsarm

 • Hoge isolatiewaarden

 • Veelzijdig design

 • Een veilige keuze

 • Breed aanbod profielen

Houten kozijnen

De meest gebruikte kozijnen zijn houten kozijnen. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor onderhoudsvrije aluminium- en kunststof kozijnen. Dit is ook het grootste verschil. Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig door middel van schilderwerk.

 • Een lange levensduur

 • Een warme uitstraling

 • Gemakkelijk te bewerken

 • Hoge isolatiewaarden

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen geven een woning een unieke en moderne uitstraling. De laatste jaren zijn aluminium kozijnen sterk verbeterd en hebben ze nog meer voordelen dan voorheen.

 • Onderhoudsarm

 • Hoge isolatiewaarden

 • Een veilige keuze

 • Duurzaam materiaal

Allbest Kozijnen helpt u graag

Kunt u na het lezen van deze blog nog niet goed vaststellen welke kozijnen het meest geschikt zijn voor uw woning of wilt u graag wat meer informatie? Schakel dan Allbest Kozijnen in! Onze vakmensen geven u het professionele advies dat u nodig heeft. Neem snel contact op. Heeft u uw keuze kunnen maken? Vraag dan vrijblijvend een offerte op.

Offerte aanvragen

Contact

Onze klantenservice is tijdens openingstijden bereikbaar per e-mail: info@allbest-kozijnen.nl

Neem contact met ons op
<