Duurzame kozijnen, een energiebesparende investering

Vanuit de overheid zijn er natuurlijk volop stimuleringen om uw woning met goede isolatie te bouwen. Niet alleen bij nieuwbouw, maar ook bij de verbouwing van uw bestaande woning. Het doel: nul op de meter (NOM)! Een voorbeeld hiervan is het Energie Bespaarfonds.
Hier kunt u tegen heel gunstige voorwaarden geld lenen voor energiebesparende uitgaven aan de woning.
De enige voorwaarde is dat u meerdere maatregelen treft. Bijvoorbeeld goed isolerende kunststof kozijnen in combinatie met zonnepanelen.

Trending, duurzaamheid aluminium kozijnen

Net als bij kunststofkozijnen hebben ook de aluminium fabrikanten niet stilgezeten. In de jaren negentig was het hip en trending als u kunststof kozijnen met dubbel glas liet monteren. Tegenwoordig valt de keuze in sommige gevallen zelfs op driedubbel. En steeds meer is het model van het profiel, stijlbepalend. In plaats van robuust kiest men steeds meer voor minimalistisch. Strak, weinig profiel en heel authentiek. Antraciet, zwart en stalen kozijnen is tegenwoordig bijna de standaard. Aluminium profielen kunnen zelfs nu worden geleverd met een structuur coating met 25 jaar lakgarantie.

Veiligheid

Ook veiligheid is belangrijk. En net als bij autoruiten, moet ook het glas in de woning vanaf een bepaalde afmeting gelaagd zijn. Mocht de ruit dan breken, dan blijft het glas kleven in plaats van dat het naar beneden valt. De kozijnen kunnen met dubbelglas als met 3 dubbelglas uitgevoerd worden.

Verwachtingen voor de komende jaren

Er is een grote inhaalslag gaande bij woningen waar de afgelopen jaren slecht of geen onderhoud heeft plaatsgevonden.
Tijdens de crisis lag alles stil, nu is er voorzichtig weer wat geld beschikbaar, Vooral bij woningen die in Vinex-wijken aan het einde van de vorige eeuw werden gebouwd, zie je dat er toen een tekort aan kwalitatief hoogwaardig hardhout voor kozijnen was.
Dit zien wij nu vaak terug in de staat van de kozijnen. Op veel plekken zijn al stevige reparaties nodig. En in veel gevallen is het dan verstandig om, in plaats van hoge reparatie- en schilderskosten, meteen te investeren in nieuwe, duurzame kunststof of aluminium kozijnen.

Daarnaast zijn er nog de woningen waar kunststof kozijnen van de eerste generatie inzitten. Naast de esthetische kenmerken, voldoen deze kozijnen vaak ook niet meer aan de huidige eisen qua isolatie en inbraakwerendheid. Ook hier geldt, vervangen kan een goed idee zijn. Bijvoorbeeld door aanspraak te maken op het Energie Bespaarfonds.

Contact

Onze klantenservice is tijdens openingstijden bereikbaar per e-mail: info@allbest-kozijnen.nl

Neem contact met ons op