Harmonicadeuren

Harmonicadeuren worden over het algemeen gebruikt om de tuin te verbinden met de woonkamer om zomers te kunnen genieten van het heerlijke weer.

Harmonicadeuren

Harmonicadeuren zijn de beste keuze als u uw huis zoveel mogelijk wilt betrekken bij de tuin. Een harmonicadeur heeft een aantal voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld dubbele tuindeuren of een schuifpui. Over het algemeen hebben dubbele tuindeuren het nadeel dat de draaiende deuren een deel van de tuin of het terras in beslag nemen. Het alternatief is een schuifpui. Helaas kan een schuifpui maar voor de helft open.
Harmonicadeuren hebben dit nadeel niet. Ze kunnen helemaal open worden gezet waardoor de woonkamer als ware wordt samengevoegd met de tuin, zonder dat dit ruimte kost. Zeker tijdens warme zomerdagen is dit een onmisbare luxe eigenschap van harmonicadeuren.

Hoe werken harmonicadeuren?

Harmonicadeuren vouwen in elkaar aan één zijde van de opening, met aan de andere zijde een loopdeur. Deze loopdeur is te gebruiken als gewone deur op de momenten dat de harmonicadeuren gesloten zijn. Een harmonicadeur van 4 meter breed heeft een daadwerkelijke doorgang van 3,5 meter, de deuren bevinden zich dan aan de zijkant en zijn maximaal 50 cm dik. Het hang- en sluitwerk van de deuren is ook erg belangrijk voor een soepele en duurzame bediening van de deuren.
Allbest Kozijnen maakt exclusief gebruik van zware onderdelen voor het hang- en sluitwerk. Hierdoor zijn wij in staat grote openingen te overbruggen tot wel 8 meter! Bij ons bent u gegarandeerd van een jarenlange soepele werking van de harmonicadeuren.

Voor zowel binnen als buiten

Harmonicadeuren worden over het algemeen gebruikt om de tuin te verbinden met de woonkamer om zomers te kunnen genieten van het heerlijke weer. Een minder gebruikte variatie is een harmonicadeur binnenshuis. Hierdoor kan een grote ruimte opgedeeld worden in twee ruimtes, waarbij toch de mogelijkheid blijft bestaan om de ruimtes met elkaar te verbinden (bij bijvoorbeeld een feestje) door de harmonicadeuren open te zetten. Ook voor de zakelijke klant biedt dit unieke oplossingen, door bijvoorbeeld een feestruimte op een luxe manier op te splitsen in twee delen. Deze ruimte kan dan bijvoorbeeld ook apart worden verhuurd.

Verschillende materialen harmonicadeuren

Harmonicadeuren zijn verkrijgbaar in zowel aluminium, hout en kunststof. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen.

Kunststof harmonicadeur
Aluminium harmonicadeur
Houten harmonicadeur

Op zoek naar een unieke uitstraling?

Met harmonicadeuren creëert u een unieke uitstraling en een volledige verbinding met uw tuin.

Vraag nu een offerte aan!