Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn al tijden niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Toch kiezen steeds meer huiseigenaren voor aluminium of kunststof kozijnen. Ondanks de vele voordelen die bij aluminium en kunststof vaak benoemd worden is bij houten kozijnen eigenlijk alleen het onderhoud meer werk dan bij andere kozijnen.

Voordelen van houten kozijnen

Onze houten kozijnen zijn zorgvuldig samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimale bedieningsgemak en lange levensduur met oog op het milieu. Aan de basis ligt het hout. In de meeste gevallen gebruiken we meranti, maar ook merbau, eiken en zelfs grenen worden veelvuldig toegepast. Wij verwerken in onze kozijnen houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor u jarenlang plezier zult hebben van uw nieuwe kozijnen. Natuurlijk denken wij ook aan het milieu en gebruiken wij alleen maar FSC-keurmerk hout.

Wij werken exclusief met hardhouten kozijnen, waarbij deze vrijwel altijd van Meranti hout gemaakt worden. Doordat wij alleen maar de beste soorten hardhout gebruiken, hebben de houten kozijnen een levensduur van minimaal 40 jaar. Bij goed onderhoud is het zelfs mogelijk een levensduur van 75 jaar te halen.

In Nederland zijn houten kozijnen vooral populair vanwege de unieke, warme uitstraling. Dit is nog altijd de voornaamste reden om voor hout te kiezen en niet voor kunststof- of aluminium kozijnen. De Nederlandse woningen uit de vorige eeuw passen perfect bij de authentieke uitstraling van houten kozijnen. Daarnaast geven houten kozijnen een gezellige en warme sfeer aan het interieur.

Hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd kan buigen ook wel kromtrekken genoemd, dit gebeurt meestal bij kozijndelen die uit één stuk hout worden vervaardigd.

In tegenstelling tot velen verwerkt Allbest kozijnen gelamineerde delen hout in hun kozijnen.
Deze delen bestaan, afhankelijk van de profieldikte, uit 3 tot 6 lagen, en zorgen voor een solide basis voor uw kozijn.
Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken, de ene laag heft de werking van de andere laag op waardoor het hout maar een minimale werking heeft.
De lagen zijn onder hoge druk verlijmd en kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden.

Dit gelaagde hout wordt door middel van diverse machines in het door u gewenste model gefreesd en voorzien van alle nodige sleuven en gaten voor onder andere het hang- en sluitwerk en de dichtingsrubbers.
Hierna worden de eventuele ornamenten en glasroede gemonteerd.
Ornamenten en sierlijsten geven een klassieke uitstraling aan de kozijnen. Deze worden meestal toegepast bij oude gebouwen en monumentale panden, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden moet blijven.

Overtuigd van de voordelen van houten kozijnen?

Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan en ontvang een duidelijke offerte met een scherpe prijs.

Offerte aanvragen

Allbest eigen merk

Allbest Kozijnen werkt met enkel met huismerk profielen voor houten kozijnen. Ieder profiel heeft een unieke uitstraling en speciale eigenschappen. Hieronder vindt u een overzicht van alle houten kozijnen profielen in ons assortiment.

Allbest Basic

Het ALLBEST Basis profiel is het eerste houten kozijnen profiel van Allbest kozijnen.
Het is een profiel met scherpe randen en een erg stevige constructie. Het profiel is traditioneel vormgegeven, dat zorgt voor een rustige uitstraling.

  • Enkelramig, doorsnede van raamwerk en vleugel 68 x 81 mm. Willekeurige vormen en afmetingen indien dit technisch uitvoerbaar is.
  • In drie lagen gelijmd kopshout, homogeen of gecombineerd in lengte. Houtsoorten den, meranti of eik.
  • Transparante lakken naar de kleurenkaarten van Sigma Coatings. Dekkende lakken naar de RAL- of NCS kleurenkaarten. 4 Laklagen-syteem: impregneren, gronden, voorlakken en aflakken.

Allbest Renovatie NL

Het Allbest Renovatie NL profiel is een houten kozijnen dat speciaal ontwikkeld is voor de Nederlandse markt. Het kozijn heeft een zeer solide en sterk frame met een inbouwdiepte van 114mm of 136mm. De uitstraling van het kozijn past uitstekend bij de bouwstijl van Nederlandse woningen. De constructie bevat scherpe randen en krachtig geschetste elementen van frame en vleugel.

  • Enkelramig, doorsnede van raam 114 x 81 mm of 136 x 81 mm, vleugel 68 x 81 mm. Willekeurige vormen en afmetingen indien dit technisch uitvoerbaar is.
  • In drie lagen gelijmd kopshout, homogeen of gecombineerd in lengte. Houtsoorten den, meranti of eik.
  • Transparante lakken naar de kleurenkaarten van Sigma Coatings. Dekkende lakken naar de RAL- of NCS-kleurenkaarten. 4 Laklagen-systeem: impregneren, gronden, voorlakken en aflakken.

Allbest Thermo

Het ALLBEST Thermo profiel is speciaal ontwikkeld als hoog isolerende houten kozijn. Het schrijnwerk van Allbest Thermo heeft perfecte gebruikersparameters en een zeer laag coëfficiënt van warmte-overdracht. Standaard hebben de houten kozijnen een drie pakkingen. Hierdoor kan het Allbest Thermo profiel gebruikt worden in de passieve bouw.

  • Enkelramig, doorsnede van raamwerk en vleugel 88 x 81 mm. Willekeurige vormen en afmetingen indien dit technisch uitvoerbaar is.
  • In drie lagen gelijmd kopshout, homogeen of gecombineerd in lengte. Houtsoorten den, meranti of eik.
  • Transparante lakken naar de kleurenkaarten van Sigma Coatings. Dekkende lakken naar de RAL- of NCS kleurenkaarten. 4 Laklagen-syteem: impregneren, gronden, voorlakken en aflakken.

Allbest Retro

Het ALLBEST Retro profiel is ontworpen voor klanten die schoonheid en fijngevoeligheid bij houten kozijnen op prijs stellen. ALLBEST Retro gebruikt schrijnwerk met hoge isolatie- en dichtheidsparameters maar behoud het uiterlijk van gebouwen uit de 19e eeuw. De zeer verfijnde lijnen van het ALLBEST Retro