+31 (0)85-0043288      info@allbest-kozijnen.nl

offerte
Offerte aanvragen

TIP: Terrasoverkapping laten monteren

Een belangrijke stap nadat u een terrasoverkapping heeft uitgekozen en besteld, is het daadwerkelijk monteren van die terrasoverkapping. Als u dat wilt, monteren wij de overkapping natuurlijk vakkundig en snel, zodat u optimaal van uw nieuwe aanwinst kunt genieten. Maar gaat u een terrasoverkapping laten monteren? Dan is het handig om deze belangrijke punten even door te nemen. Dan weten we zeker dat tijdens het monteren alles op rolletjes loopt.

 

 

Bij de prijsopgave die we doen voor het monteren van een terrasoverkapping, gaan we uit van een standaard situatie. Wijkt de situatie bij u thuis af van deze standaard, dan kan het zijn dat we daarvoor extra kosten moeten rekenen. Bijvoorbeeld omdat we meer materiaal of meer tijd kwijt zijn om de terrasoverkapping netjes te monteren. Om te zorgen dat we de situatie van tevoren duidelijk kunnen inschatten, vragen we altijd om foto’s van de plek waar de terrasoverkapping moet komen. Zo komen onze monteurs bij de plaatsing niet voor verrassingen te staan én geniet u zo snel mogelijk van uw nieuwe terras.

Wat valt er onder een standaard terrasoverkapping?

Om misverstanden te voorkomen, hier nog even duidelijk op een rij wat we bij Allbest Kozijnen verstaan onder een standaard situatie:

 • We plaatsen de terrasoverkapping tegen een rechte, bakstenen muur zonder obstakels.
 • De terrasoverkapping wordt altijd geplaatst op een afschot van 8°.
 • Het plaatsen van een fundering onder de staanders van de overkapping (als dit is meegenomen in de offerte).
 • Bij een gevel met isolatie plaatsen we tot maximaal 10 centimeter aan isolatie. Is de situatie bij u thuis anders? Dan moet u ervoor zorgen dat de bevestigingsmiddelen geplaatst zijn voordat we de terrasoverkapping komen monteren.
 • Het afkitten van het muurprofiel. Let op: dit geldt niet voor de zijligger(s) van de overkapping.
 • Indien nodig het dak in de breedte inkorten. Bij een polycarbonaat dak korten we het dak één plaat in.
 • De bestrating verwijderen (op zandbed) op de plekken waar de staanders en eventuele glazen schuifdeuren moeten komen. Let op: u bent zelf verantwoordelijk om de bestrating weer terug te leggen.
 • De regenpijp afzagen. Het aansluiten van de HWA of het verleggen van een regenpijp doen we niet. Als u niet wilt dat de regenpijp afgezaagd wordt, moet u deze van tevoren zelf (laten) verleggen.
 • Het plaatsen van alle producten, zoals de terrasoverkapping en de accessoires. De hemelwaterafvoer wordt door onze monteurs boven of onder de grond klaargelegd. Deze kunt u, als u dat wilt, zelf verder aansluiten. Dit wordt niet standaard door onze monteurs gedaan.

De standaard situatie bij accessoires monteren

In ons assortiment vindt u allerlei accessoires waarmee u uw terrasoverkapping uit kunt breiden en helemaal naar uw smaak kunt maken. Gaat u een terrasoverkapping laten monteren? Dan monteren we de accessoires er ook gelijk bij. Ook hierbij gaan wij uit van een standaard situatie. Hieronder leest u hoe het zit per accessoire:

Glazen schuifwanden

 • We plaatsen de glazen schuifwanden op een rechte ondergrond (waterpas), zonder obstakels en belemmeringen als uitstekende objecten of planten.
 • De rail wordt op een funderingskoker geplaatst (als dit in de offerte is meegenomen). Als u de fundering zelf legt, zijn wij niet verantwoordelijk voor problemen die hierdoor ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan verzakkingen of oneffenheden in de vloer waardoor de deuren op den duur scheef kunnen gaan staan.
 • Aangeschafte accessoires zoals glasopvang, tochtstrips, deurgrepen of plakgrepen monteren we direct (mits dit in de offerte is meegenomen).

Zijspie en zijwand

 • De zijspie/zijwand maken we ter plekke op maat. Vervolgens zetten we deze in elkaar en monteren ‘m aan de terrasoverkapping.
 • Een glazen zijspie leveren we in een punt van 8°. Maatwerk is hierbij niet mogelijk.

Ledverlichting

De ledverlichting wordt stekkerklaar geleverd. Dat betekent dat de verlichting met een stekker geleverd wordt en dus niet op een stroompunt wordt aangesloten. We plaatsen de transformator onder een kliklijst in het muurprofiel. U kunt bij de monteur aangeven op welke plek in het muurprofiel u de transformator wilt hebben. Hierdoor kunt u zorgen dat de stekker op de juiste plek uitkomt. Het snoer van de ledverlichting is 50 cm lang. Als dit niet voldoende is, kunt u verlengkabels bijbestellen om het snoer van de transformator naar de ledlamp te verlengen. Onze ervaring leert dat dit meestal alleen nodig is bij overkappingen die breder zijn dan 6 meter.

Welke zaken kosten extra bij een terrasoverkapping laten monteren?

Nu u weet van welke standaard situatie wij uitgaan bij het monteren van een terrasoverkapping, is het misschien ook interessant om een aantal voorbeelden te zien van een situatie waarin we extra kosten moeten doorberekenen. Een paar voorbeelden:

 • Meubels, bloempotten, planten, bloembakken etc. verwijderen van de plaats waar de terrasoverkapping moet komen.
 • Een extra afvoer (HWA) in de overkapping plaatsen.
 • Een terrasoverkapping monteren tegen een niet-bakstenen muur of tegen een muur met obstakels.
 • Alle dakplaten van een terrasoverkapping met polycarbonaat dak even breed maken als de overkapping in de breedte moet worden ingekort.

Mocht één van deze situaties (of een andere niet-standaard situatie) op uw terrasoverkapping van toepassing zijn, zorg dan dat u dit ruim voor het monteren van de terrasoverkapping aan ons laat weten. Staat uw situatie niet genoemd, maar twijfelt u of er extra kosten bijkomen om uw terrasoverkapping te laten monteren? Neem gerust contact met ons op.

 

Contact

Onze klantenservice is tijdens openingstijden bereikbaar per e-mail: info@allbest-kozijnen.nl

Neem contact met ons op