Vouwdeuren: een trend die we steeds vaker terugzien. Steeds meer mensen hebben de behoefte om buiten naar binnen te halen. Niet zo vreemd, want groen werkt kalmerend en bovendien lijkt uw huis groter als u buiten en binnen meer in elkaar laat overlopen. De beste manier om dat te bereiken? Met vouwdeuren! Bent u nog niet overtuigd? In dit artikel geven we u vier redenen waarom harmonicadeuren een uitstekende keuze zijn voor uw woning. 

Kunt u een fijnere manier bedenken om u dag te beginnen dan met een kop thee of koffie terwijl u in de tuin lekker van het zonnetje geniet? Helaas is het Hollandse weer niet altijd geschikt voor een ontbijt op het terras. Het beste alternatief? Vouwdeuren! Dit type deur vouwt in elkaar als een harmonica (daarom worden ze ook harmonicadeuren genoemd), waardoor u met de deuren open een onbelemmerd uitzicht hebt op uw tuin.

Minder glas, maar meer uitzicht!

Eén van de grote voordelen van vouwdeuren ten opzichte van bijvoorbeeld een schuifpui, is dat u met de eerste optie de mogelijkheid hebt om de hele ruimte ‘open’ te zetten. Een schuifpui heeft meer glas, maar de deuren kunnen altijd maar half open waardoor u nooit de vrijheid heeft die u met vouwdeuren wél heeft. U schuift de hele deur naar één kant en vanwege het harmonica-effect vallen de deuren nog nauwelijks op. Elke deur vouwt soepel op de andere, waardoor het geheel vaak niet meer dan een centimeter of vijftig in beslag neemt (afhankelijk van het aantal deuren).

Vouwdeuren voor ieder interieur

Er zijn harmonicadeuren van hout, maar ook van kunststof of aluminium. Welk materiaal het meest geschikt is voor uw woning, is afhankelijk van een aantal punten. Natuurlijk uw persoonlijke stijl en de stijl van uw huis, de beschikbare ruimte, maar ook uw budget en het onderhoud dat u aan de deuren wilt hebben speelt een rol in de keuze voor een specifieke materiaalsoort.

Bekijk de mogelijkheden

Weinig ruimte in huis?

Een harmonicadeur is een uitstekende oplossing als u een kleine woonkamer of tuin hebt. Omdat de deuren in elkaar vouwen, nemen ze nauwelijks ruimte in wanneer de deuren openstaan, hierdoor maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Vouwdeuren zijn er zoals gezegd in allerlei materialen, maar óók voor ieder oppervlakte en in verschillende openingsschema’s. Handig, want zo is er altijd een ontwerp dat bij uw woning past.

Harmonicadeuren voor eenheid in huis en tuin

Harmonicadeuren geven u de mogelijkheid om meer verbinding aan te brengen tussen huis en tuin. Een tuin is niet langer een los deel van uw woning, maar juist een verlengde van uw woonkamer of keuken. Omdat vouwdeuren ervoor zorgen dat binnen en buiten in elkaar overlopen, kunt u meer harmonie aanbrengen tussen het ontwerp van uw tuin en uw woning. De stijl en de kleuren die u in uw woonkamer hebt gekozen, kunt u bijvoorbeeld doortrekken naar de tuin. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde (of vergelijkbare) terrastegels als die u binnen in de keuken hebt. Zelfs met de deuren dicht, lijkt de ruimte hierdoor groter.

Gebruik natuurlijke tinten als groen, bruin of blauw of kies voor een eetkamerset die bij mooi weer ook buiten gebruikt kan worden. Een soepele overgang van huis naar tuin met harmonicadeuren staat niet alleen mooier, maar maakt u huis bovendien ook meer waard.

Contact

Onze klantenservice is tijdens openingstijden bereikbaar per e-mail: info@allbest-kozijnen.nl

Neem contact met ons op