Zonwering

Creëer extra luxe voor uw woning met zonwering. Zonwering beperkt het lichtinval in huis waardoor het huis minder warm wordt in de zomer. Daarnaast is het mogelijk om screens te plaatsen. Deze screens bieden extra isolatie waardoor de warmte lekker binnen blijft.

Energie besparen met zonwering

Zonwering kan zowel in de winter als in de zomer worden gebruikt.
In de zomer wordt de warmte buiten gehouden waardoor de airconditioning minder hoeft te worden gebruikt. Maar ook in de winter biedt zonwering uitkomst. Afhankelijk van het type zonwering biedt zonwering extra isolatie. Zo hoeft er minder gestookt te worden. Door op de juiste manier zonwering toe te passen kunt u het energielabel verbeteren en de verkoopwaarde van het huis verhogen.

Veel designmogelijkheden

Met nieuwe zonwering geeft u uw woning een nieuwe uitstraling. Door de vele verschillende soorten zonwering en de ruime keuze aan doeken zijn de keuzes onbeperkt. Uw zonwering is dus volledig aan te passen aan de uitstraling van uw woning en uw eigen smaak.

Gebruiksgemak

Tegenwoordig wordt de bediening steeds gemakkelijker. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de bediening met uw smartphone te laten lopen, automatische te activeren bij zonlicht en zelfs met één druk op de knop kan alle zonwering van uw huis bediend worden.

Screens

Screens, ook wel vlakhangende zonwering genoemd, werd aanvankelijk ontworpen voor zakelijke projecten als kantoorgebouwen, ziekenhuizen en scholen. Maar al snel werden de screen ook met succes toegepast bij woningen. Dit komt ongetwijfeld door de relatief lage prijs en de hoge effectiviteit.

zipscreen

Naast gewone screens zijn er ook de windvaste screens, erkerscreens en ritsscreens. De windvaste screen is door een doordacht veersysteem in elke stand windvast en daardoor zeer geschikt voor specifieke situaties, zoals een naar het westen gerichte gevel met veel wind of bij (hoge) flatgebouwen. De erkerscreen is speciaal ontworpen om erkers te kunnen voorzien van zonwering. De ritsscreen combineert verschillende voordelen door de geleiding van het doek via een ritssysteem in de geleider. Dit type screen is daardoor in elke stand windvast en in gesloten stand ook insectenwerend.

Het screendoek wordt vervaardigd uit glasvezels en heeft ongeëvenaarde eigenschappen. Het zicht naar buiten blijft behouden terwijl warmte en zonlicht wordt gereflecteerd tot 88%. Naast gewone screendoeken zijn er ook screendoeken verkrijgbaar met verschillende weefselstructuren om de hoeveelheid licht en warmte optimaal te regelen.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Daarom is de screen in een groot aantal verschillende kastmaten en modellen te leveren. Rond, schuin of recht en met een uitgebreide keuze aan zijgeleiders en doeken.

Knikarmschermen

Knikarmschermen of terrasschermen zijn bij uitstek geschikt voor toepassing boven een terras.
De sterke constructie maakt het mogelijk om grotere terrassen van schaduw te voorzien, terwijl de kniearmen zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid op het terras.

Knikarmschermen zijn in vele vormen, kleuren en prijscategorieën verkrijgbaar. Er zijn “open” systemen waarbij het doek niet is beschermd, half “open” systemen waar alleen het doek aan de bovenkant beschermd is en “gesloten” cassette systemen waarbij het doek in gesloten toestand in zijn geheel door een cassette is beschermd.

De meeste knikarmschermen kunnen vanaf de buitenzijde nog met de hand middels een oogwindwerk bediend worden. Echter steeds meer schermen zijn alleen nog elektrisch bedienbaar d.m.v. een schakelaar of afstandsbediening eventueel aangevuld met een zon- en windautomaat voor optimaal gemak en energiebesparing.
Allbest kozijnen levert de knikarmschermen Coolsummer met de stoffen van Swela en Tibelly.

Offerte aanvragen voor zonwering

Allbest kozijnen levert de hoogste kwaliteit zonwering tegen de scherpste prijzen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en krijg binnen 48 uur een scherpe prijs op maat!

Offerte aanvragen

Markisoletten

Markisoletten zijn een type uitvalscherm dat nog vaak wordt gebruikt. Vooral bij lange smalle ramen van huizen uit de jaren ’30 komt dit type veel voor. Ook worden markisoletten vaak toegepast op kantoorgebouwen of appartementencomplexen. Bij de markisolet zakt het doek eerst recht naar beneden, waarna het onderste deel uitvalt zoals bij een normaal uitvalscherm. Het bovenste deel blijft dus altijd verticaal, parallel met het venster, alleen het onderste deel is uitklapbaar. Doordat het doek eerst verticaal naar beneden zakt, wordt de hoek verkleind waardoor er minder zon en warmte naar binnen komt.

Materiaal, kleur en bediening

Het frame van de markisoletten wordt van aluminium gemaakt en kan daardoor niet roesten. De kleur kunt u desgewenst afstemmen op de kleur van het kozijn. Voor het bedienen van de schermen kunt u kiezen uit een handbediening voor zowel van binnen als van buitenaf. Ook bestaat er de mogelijkheid voor elektrische bediening.